Рубрика: От кутията на ПП “Движение Нашият град”

Не идея, а почти цялостна разработка по ред проблеми, днес намери място в кутията на „Движение Нашият град“ от предизборната палатка в центъра на Стара Загора. ЗАРАТА публикува текста дословно и без редакция:

„Вероятно ще получите някои съвети за бъдещата дейност, но аз искам да се спра на пътната инфраструктура на града. Няколко пъти съм го излагал на Кмета Тодоров, но няма никакъв отзив.

Уличната мрежа на Стара Загора е доста притеснена. И това е естествено с бързото увеличаване броя на автомобирите. Трябва да се търсят начини за освобождаване от натовареност на основни пътни възли. Едно от належащите неща е изграждане на надлез над жп линията в района на кв. Самара като продължение на „Августа Траяна“ или „Христина Морфова“ по посока Гробищен парк и Хрищени. Това ще облекчи надлеза до ДЗУ. Друтото съоръжение, което ще разтовари прочутия мост на ЖП линията на „Патриарха“ е надлез над жп линиите като продължение на „Ангел Кънчев“ на юг. Ще осъществи по-бърза връзка с инустриална зона, „Кольо Ганчево“ и обиколно шосе. Трето съоръжение западно от Ректората на Медицинския факултет , като продължение на столетов на запад над напорната тръба на ВЕЦ-а ще освободи кръговото до БИЛЛА и ще осигури по-бърза връзка със Ст. Бани и направление Чирпан. Може да се помисли за един пътен обход на града от север през Дъбрава, който ще излезе под Италианския мост на жп линията под Змеьово.

Друго направление за работа на Общината е специализираната работа по обработката и подмяната на дърветата по улиците и парковете. Това е нещо от изключителна важност. Ще продължим по-късно, ако има интерес от ваша страна“.

Според представителите на „Нашият град“ предложенията са наистина интересни и заслужават внимание.


image0 (9K)