Рубрика: От кутията на ПП „Движение Нашият град“

Както вчера обеща, днес ЗАРАТА започва рубриката си, чиято цел е всички пуснати в кутията на предизборната палатка на ПП „Движение Нашият град“ предложения, каузи и идеи за развитието на община Стара Загора, да станат достояние на гражданите, а и Движението да ги припознае като свои каузи.

Е, не всичките – само сериозните. Да знаете, млади хора, че предложението ви палатката да стои целогодишно и завинаги в центъра, но с повече фотьойли и по-голяма маса, за да имате удобен пристан за компанията вечер, няма да се случи. А, да – и без охрана като досега. По-скоро бъдещите общински съветници могат да се замислят да предложат създаването на повече уютни беседки на възлови места, но само ако обещаете да ги пазите добре. Не се приема и желанието на ученик в основното училище, закуската в школото да е пица – всеки ден с различни продукти, но пица:)

Съвсем по друг начин звучи идеята Община Стара Загора да създаде нещо като Фонд за бедствия и благотворителност, в който ежегодно да се отделят процент средства от местните данъци и такси, както да се допълва и от дарения на старозагорци, за да могат да разчитат на помощ хора с тежки заболявания, претърпели бедствие – примерно избухнала газова бутилка, или бойлер. И фондът да не се използва за бедни, а само за претърпели бедствие, злополука, болест. Добро предложение и според кандидатите за общински съветници на „Нашият град“. Трябва да се прецени как може да бъде „облечено“ законово.

Още една кауза е направо чудесна – щаб от млади хора, артисти, музиканти, художници, спортисти… да се заематт със задачата да изработят проекти за провеждане на поне две международни събития годишно в Стара Загора и това да е задължителна традиция, за да влезе и Стара Загора в картата на Европейските градове на духа и културата. Сега от българските в нея са само София, Пловдив, Велико Търново и Варна.

Толкова за днес! Бъдете граждани!


image0 (9K)