Ромите в Монтана готвят бунт заради убитото момче, има жандармерия и полиция

Има заподозрян за убийството на 17-годишния младеж от ромския квартал на Монтана „Огоста“, но самоличността му не може да бъде обявена, съобщи окръжният прокурор Нина Борисова.

[ad id=“225664″]

Очаква се балистичната експертиза, за да стане ясно каква е причината за смъртта.
„До момента се знае, че около обяд 18-годишно момче е било простреляно тук, в тази местност, бил е с баща си. Не е известно поради какви причини е бил тук. Имаме заподозряно 38-годишно лице. Не можем да кажем засега самоличността му. Извършват се огледи на местопроизшествие, претърсен е автомобилът на заподозрения. Иззет е един газов пистолет. Все още не можем да кажем дали това е оръжието, с което е възпроизведена стрелбата. Свидетел за момента е само единствено лицето, което е придружавало убития-бил е на мястото, чул е изстрела и е видял момчето да пада“, заяви Борисова.

Младежът косял трева на ливада заедно с дядо си в района на някогашно летище край Монтана. Докато товарел тревата в каруца, отнякъде се чул изстрел и младият мъж паднал на земята. Пристигналите на място медици само констатирали смъртта на младежа.

[ad id=“263680″]

„Аз познавам момчето, отишъл с дядо си да събере съчки, сухи дърва. Този човек влязъл в гората, взел пистолет, дядото беше отдалечен от момчето, застрелял детето и избягал. После дядото отишъл да види къде е внучето му, понеже се забавило. Видял го долу на земята, застрелян в челото. Избягал е (предполаганият за извършител- бел. ред.) и полицаите са го спрели-изкараха оръжие, доказателства, а той е застанал тук и ни се смее“, разказват близки на застреляното момче.

Заподозреният е с криминално досие, каза старши комисар Ивайло Антонов. „При получаване на сигнала са предприети заградителни мероприятия на района. Изпратена е жандармерия, колегите от поделението в Берковица са пристигнали със следови кучета. Лицето, което е задържано, е установено в района на гората. Излязъл е от вътре, спрян е от патрула и са започнали процесуално-следствените действия спрямо него. Той е криминално проявен, има условна присъда за притежание на наркотици“, уточни Антонов.

[ad id=“236993″]

Междувременно свидетели разказват, че в ромската махала на Монтана зрее огромно напрежение. Ромите са готови да отмъщават. Районът е обграден от полиция и жандармерия, извикани са за подкрепление и сили на реда от Видин и Плевен.


image0 (9K)