НАЙ-НОВИ:

Роман Полански ще снима филм за аферата „Драйфус“

Режисьорът Роман Полански ще прави исторически шпионски трилър за делото “Драйфус”, предаде Франс прес, като се позова на продуцентите.

Филмът ще е на френски и ще се казва “J’accuse” (“Аз обвинявам”) – напомняне за прочутата фраза от отвореното писмо на писателя Емил Зола в подкрепа на капитана от еврейски произход Алфред Драйфус, в което творецът обвинява френското правителство в антисемитизъм. На английски работното заглавие е “The Dreyfus Affair” (“Делото Драйфус”).

[ad id=”225664″]

Автор на сценария е британският писател Робърт Харис, работил с Полански по филма от 2010 г. “Писател в сянка”. Актьорският състав включва френската звезда Жан Дюжарден, който ще играе офицера от контраразузнаването, доказал, че Драйфус е бил неправилно обвинен в шпионаж за германците. Ролята на Драйфус ще бъде поверена на Луи Гарел.

Компанията “Леджънд филмс” потвърди, че снимките ще започнат скоро в района на Париж. Планира се във Франция филмът да бъде пуснат на 4 декември 2019 г. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Жълт код е обявен в 11 области в страната за…