НАЙ-НОВИ:

Рок-фесивалът “Midalidare, Rock in the wine valley” ще даде възможност на млади групи да се изявят

 Фестивалът “Midalidare, Rock in the wine valley” ще удовлетвори не само музикалните желания на феновете, но и стремежите на младите рокаджии, които мечтаят за светлините на прожекторите. След успеха на Battle of the bands като част от Kavarna Rock 2014г. и 2015г., организаторите от Bulgarian Live Music ще организират конкурса и през 2017г. като част от фестивала в долината на виното.

Всяка банда, която иска да излезе на една сцена с WASP, Gotthard, Dirkschneider и Doro трябва да направи следното:

– До 31 март 2017г. кандидатите да изпратят на е-mail: midalidare.bob@gmail.com

    – 2 или 3 авторски парчета, сред които поне едно трябва да бъде на английски език и изпълнение на живо ще бъде от полза. (условие е видеата да бъдат качени в YouTube)

    – Да бъде приложена информация за групата

    – Лице и мейл за обратна връзка

    – Предпочитан град за кастинг (София, Пловдив, Стара Загора).

    – Бандата да може да изсвири минимум 30-минутен сет.

По изпратените материали ще се извърши предварителен подбор на групите и до 10 април 2017г. ще бъдат обявени класиралите се, както датите и местата на кастингите в посочените градове, където участниците ще трябва да представят на живо своя музикален потенциал. Квалифицирано жури ще излъчи 3 български групи, които ще влязат в битка с банди и от други страни още през първия ден на Midalidare, Rock in the wine valley.

На 9 юни 2017г. на сцената на Midalidare, Rock in the wine valley, ще свирят в битка 6 рок банди, от които публиката ще избере един победител. Същият ще бъде удостоен с възможността да закрие вечерта на 10 юни, броени минути след хедлайнера на вечерта – Gotthard.

Освен адреналин и положителни емоции бандата ще получи добър старт в музикалния бизнес със запис в професионално звукозаписно студио и ваучер от музикален магазин на стойност 1000 лв.

„Първата година “Battle of the bands”, доведе страхотни банди, които търсеха популярност, но и искаха да усетят преживяването, което голяма сцена носи. Очакваме лятото да ни донесе здрав рок и да ни зарадва с ново откритие“, коментират организаторите от Bulgarian Live Music.
Конкурсът е отворен и към чуждестранни групи, пише offnews.bg За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
„БДЖ – Пътнически превози” ЕООД ще увеличи с допълнителни вагони…