НАЙ-НОВИ:

Роди се второ бебе, заразено с коронавирус

Второ новородено е тествано позитивно за коронавируса в петък на фона на влошаване на пандемията, пише американският вестник The New York Post, цитиран от “Фокус”.

Майката на бебе в Лондон е била приведена в местна болница дни преди да роди, поради опасения, че има пневмония, съобщи The Sun в петък.

При изследването за коронавирус тестът е дал положителен резултат, но това е станало едва след като е родила, а новороденото е било изследвано минути след раждането.

Те се лекуват в отделни болници, докато медицинските специалисти проучват дали бебето се е заразило със заболяването, докато е било в утробата или след раждането, се казва в материала.

В началото на февруари друга заразена майка в Китай роди бебе, за което също беше потвърдено, че е заразено, съобщи тогава BBC.

Малко дете, 18-месечно момче в Хонконг, също е тествано положително за вируса, след като и двамата родители са били заразени, според информация от четвъртък.

Към днешния ден има регистрирани повече от 137 хиляди случаи по целия свят, като над пет хиляди от тях са починали. Мобилната версия на ЗАРАТА - ТУК

Най-нови
Виж още:
Огромни въпросителни в главите на феновете на сериала „Откраднат живот”…