НАЙ-НОВИ:

Рецидивист, излязъл от затвора през октомври, отново е в ареста за голямата кражба в Ястребово

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо 24-годишния Мариян Б., обвиняем по досъдебно производство за това, че на 27 ноември т.г. в село Ястребово, област Стара Загора, в условията на опасен рецидив, откраднал сумата от 5 500 лева.
[ad id=”263680″]

В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че на същия ден Мариян посетил пострадалия от кражбата в дома му в село Ястребово, като помолил за заем. Мъжът се съгласил и му дал исканата сума от 20 лева. Обвиняемият видял къде се съхраняват спестяванията и след като отклонил вниманието на човека взел сумата от 5 500 лева, които веднага похарчил за лични цели (купил животни, погасил заеми и др.).

[ad id=”225664″]

Обвиняемият е криминално проявен и петкратно осъждан за престъпления от общ характер, предимно против собствеността. Кражбата е извършена в условията на опасен рецидив, след като Мариян е бил освободен от затвора на 9.10.2017 г.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Мариян Б. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

image0 (9K)

Взетата спрямо Мариян Б. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Новa измама действа в интернет на принципа на т.нар. фишинг…