Рецептата за имунитет на Силвена Роу по време на изолация!

Как да изковем непробиваем щит срещу опасния и плъзнал из цял свят коронавирус и как да повдигнем имунитета си в разгара на пандемията, това разкри шеф Силвена Роу.

Екстравагантната кулинарка и атрактивен член на журито в „Мастършеф“ сподели собствена рецепта, с която да засилим организма по време на социалната изолация.

„Сега здравословното хранене е най-важно. Ако се придържаме към него, дори да хванем вируса, ще го изкараме в лека форма. България е градината на Европа, трябва да ядете най-вече зеленчуци и подове. Забравете месото!“, призова шеф Роу. Според нея консервите и замразените храни също нямат място в хладилника ни, ако искаме силен имунитета.

Силвена е категорична, че повечето хора не приемат препоръчителните 90 грама витамин Ц на ден. За набавянето на здравословната доза тя препоръча консумацията на киви, лимони, портокали и червени чушки. Шеф Роу залага и на антиоксидант №1 в борбата срещу вирусите – ехинацеята, която, за съжаление, вече е изчерпана в повечето магазини.

Самата Силвена започва деня си с проста рецепта, която повдига енергията и засилва защитните сили. „В сок на лимон и половина, неразреден, настъргвам две супер храни – джинджифил и куркума. След като изпия тази смес, се чувствам заредена физически и психически“, категорична е звездата от „Мастършеф“.

show.blitz.bg


image0 (9K)