НАЙ-НОВИ:

Реджеп Ердоган: Турция ще купува руски системи “С-400”

Президентът на Турция Реджеп Ердоган каза снощи, че сделката за доставката от Русия на системите за противовъздушна отбрана “С-400” е вече сключена и че Анкара ще произвежда заедно с Москва системите “С-500”, предаде Ройтерс.

САЩ са заявили, че планираното от Турция купуване на руските системи за ПВО е много голям проблем. Според Вашингтон това подлага на риск турското партньорство в изграждането на изтребителя от пето поколение “Ф-35”, защото руските ракети компрометират самолета на корпорацията “Локхийд Мартин”, припомни агенцията.

Но Ердоган, отговаряйки на въпроси на студенти в Истанбул, каза, че Турция е направила технически анализ и е установила че такъв проблем не съществува. “Те (американците) пратиха топката към центъра на полето, като проявяват известна неохота. Но рано или късно ние ще получим самолетите “Ф-35″. Няма вариант да не ни бъдат доставени”, заяви турският държавен глава.

ТАСС цитира вестник “Хабертюрк”, според който Турция е пратила в Русия сто инженери за съвместното производство на “С-400”. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
След месеци подготовка 26 страни достигнаха до големия финал на…