„Реал“ и „Ливърпул“ в сблъсък за трофея в Шампионска лига

Реал (Мадрид) и Ливърпул излизат тази вечер в сблъсък за трофея в Шампионска лига. Големият финал на Олимпийския стадион в Киев започва от 21:45 часа.

[ad id=“225664″]

„Белите“ спечелиха турнира в последните два сезона и преследват трета поредна купа и общо 13-а в историята си. „Червените“ от „Анфийлд“ пък ще гонят шестото си отличие, като за последно тримуфираха през 2005 година след паметен финал в Истанбул.

Двата отбора имат пет мача помежду си. Предимството е за Ливърпул, който има три победи, докато Реал е с две. Освен това мърсисайдци побеждават испанския гранд във финала през 1981 година с 1:0.

[ad id=“263680″]

Основните очаквания днес са свързани с Кристиано Роналдо и Мохамед Салах. Звездите на двата отбора са фаворити за „Златната топка“, като португалската суперзвезда прави поредния си впечатляващ сезон в Шампионска лига с 15 гола до момента. Салах пък е с десет попадения в турнира, а общо е отбелязал 44 през сезона.

[ad id=“236993″]

Реал няма кадрови проблеми и в състава състава се завърна Дани Карвахал. Не такава е ситуацията в Ливърпул, където Юрген Клоп не може да разчита на Окслей-Чембърлейн, Жоел Матип и Джо Гомес, които са с контузии.

Въпреки изключителните мерки за сигурност пък, още преди двубоя се стигна до сблъсъци между привържениците. Фенове на Ливърпул пострадаха, след като бяха атакувани в ресторант от максирани хулигани. Около хиляда пък са англичаните, които не успяват да стигнат до Киев, въпреки че имат билети за финала.

[ad id=“236999″]

Причината е отмяната на чартърни полети поради липса на места за кацане. Последната им надежда е кметът на украинската столица Виталий Кличко.


image0 (9K)