Районна прокуратура-Стара Загора наблюдава досъдебното производство за боклука(с неустановен произход) на площадка „Брикетопроизводство“

Районна прокуратура – Стара Загора наблюдава досъдебно производство, образувано на 14.01.2020 г. , за това, че на 14.01.2020 г., в сграда № 3, находяща се източно от административната сграда на площадка „Брикетопроизводство“, в землището на с. Обручище, общ. Гълъбово

Тя е отдадена под наем на търговско дружество със седалище в гр. Гълъбово. Управлявани са отпадъци от разнородни материали, с неустановен вид и произход, не по установения ред и с това била създадена опасност за живота и здравето на другиго или за причиняване на немаловажни вреди на околната среда– престъпление по чл.353б,ал.1 от Наказателния кодекс.

Производството е започнато с оглед на местопроизшествие, на който са присъствали Дичо Атанасов, окръжен прокурор на гр. Стара Загора и Гриша Мавров, районен прокурор на гр. Стара Загора.

Първоначалните процесуално-следствени действия са извършени под ръководството на Районна прокуратура – Стара Загора, Окръжна прокуратура – Стара Загора, ДАНС и ОД на МВР – гр. Стара Загора.

Разследването по производството се провежда под надзора на Районна прокуратура – Стара Загора, като ще бъде наблюдавано от прокурор при Териториално отделение – Гълъбово на Районна прокуратура – Стара Загора.

Към момента се проверяват всички версии и продължава извършването на неотложните процесуално-следствени действия, като се установява вида, количеството и произхода на установените отпадъци, както и основанията за съхранението и управлението им.

Срокът за разследване на досъдебното производство е два месеца.


image0 (9K)