НАЙ-НОВИ:

Районна прокуратура-Казанлък предаде на съд 39-годишна за нанасяне на лека телесна повреда на лекар

Районна прокуратура-Казанлък предаде на съд К.Б..на 39г., за това, че на 30 август, пред жилищен блок, е причинила на лекар във Филиал за Спешна медицинска помощ – Казанлък при ЦСМП- Стара Загора, страдание без разстройство на здравето – лека телесна повреда

Тя се изразява в отоци и кръвонасядания на лицето, като деянието е извършено по отношение на медицински специалист по повод изпълнение на службата му – престъпление по чл.131 ал.2 т.4 вр. с чл.130 ал.2 от Наказателния кодекс.

На 30 август 2018 г., около 15.30 часа, в гр. К., обл. Стара Загора, лекарка във ФСМП – гр.Казанлък при ЦСМП- гр. Стара Загора била изпратена на адрес за спешен случай по сигнал на тел.112. След като пристигнали на адреса, лекарката прегледала пациентката, като преценила, че е добре да ѝ се направят изследвания в болница, поради което следвало да я закарат до спешното отделение.

Шофьорът слязъл и обърнал линейката, след което изкарал носилката, за да качат пациентката, защото здравословното ѝ състояние не позволявало да върви сама.

[ad id=”225664″]

В момента, в който я свалили до носилката, до спешния екип се приближили мъж и жена– обвиняемата К. Б. и синът й. Обвиняемата застанала до лекарката, а синът й – до шофьора на линейката. Лекарката била клекнала до носилката, като в този момент обвиняемата ѝ ударила шамар с опакото на ръката си през лявата част на лицето.

Въпреки това лекарката продължила да си върши работата. Шофьорът на линейката се опитал да се намеси и застанал пред синът на обвиняемата, за да направи място, на което той му казал „Не ме пипай“. В това време дошъл възрастен човек, който се намесил, разбутал обвиняемата и синът й и те си тръгнали. Установено е, че обвиняемата отишла при лекарския екип, защото предишен ден те били посетили нейни близки и тя искала да им каже, че останала недоволна.

Видно от заключението на назначената съдебномедицинска експертиза при прегледа на лекарката се установили отоци и кръвонасядания на лицето.

image1 (9K)

Обвиняемата е с чисто съдебно минало, поради което за деянието й се предвижда налагане на административно наказание „глоба“ в размер от 1 000 до 5 000 лева.

Предстои Районен съд-Казанлък да насрочи заседание по делото.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
"Женим се с Явор Бхаров. Искаме да продължим заедно! И…