НАЙ-НОВИ:

Разширяваме новите обувки с… картофи

Всички сме се сблъсквали с проблема тесните обувки. Докато те не бъдат разносени трябва да търпим мазолите и съпътстващата ги болка. Има начини да разширите новите обувки преди да окървавят краката ви.

Можете да използвате закупени разширители за обувки, но има и народни средства, които ще спестят пари от домашния ви бюджет.

Един от тях е свързан с… картофи. Да, правилно – картофи!

Народни средства за разширяване на обувките

Вземете картоф, обелете го, увийте го във вестник и го пъхнете в обувките си. Оставете го там за 10-12 часа. През това време картофите ще отделят влага, която ще попие по стените на обувката и ще я разшири.

Вземете плътни и цели пластмасови торбички, напълните с вода и сложите в обувките. Пъхнете във фризера за 6-10 часа. След това обувките ще станат малко по-широки.

Ако няма място във фризера, използвайте топлина за разширяване на обувките си.  Обуйте дебели (вълнени или мохерни) чорапи, нахлузете обувките си и вземете сешоар. Издухайте горещ въздух към чепиците си. След известно време обувките вече няма да ви стягат, защото ще са се разширили.

Можете да излеете и алкохол. Напоете обувките с него, обуйте ги и се разходете у дома с тях за около час и половина или два. Обувките ще се увеличат с около една четвърт от размера им. Можете да повторите този трик, но само след като алкохолът изсъхне напълно. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Нов мъж има в живота на първата жена на Асен…