НАЙ-НОВИ:

Разузнаването на САЩ е предупредило още през миналия ноември за опасна болест в Китай

Разузнавателните служби на САЩ са предупредили още през ноември миналата година, че в китайския град Ухан се разпространява зараза, която представлява заплаха за населението, твърди Ей Би Си (abcnews.go.com).

Американската телевизия цитира четири източника, запознати с поверителен доклад. В него били представени  доказателства, че става въпрос за известния вече като “нов коронавирус”. Това е подробно посочено в ноемврийския доклад на Националния център за медицинско разузнаване.

Докладът се основава на анализ на прихванати компютърни и други данни, както и на сателитни изображения.

“Анализите са направени въз основа на сведения за признаци на заболяване, което може да излезе извън контрол и да застраши американските войски в Азия”, се казва в информацията на центъра.

Твърди се, че Дирекцията за разузнаване на Пентагона и Съвместния щаб на военните сили на САЩ са били информираи няколко пъти за заплахата. Материалите са предадени по поверителни канали на няколко разузнавателни служби, които ги сравнили с техните открития от Китай.

След това те са изпратени в Белия дом. От средата на януари и през целия февруари президентът на САЩ Доналд Тръмп подценяваше опасностите от новия коронавирус в своите обръщения.

Запитан за предупрежденията на разузнаването от ноември, министърът на отбраната на САЩ Марк Еспер заяви: “Не си спомням за такива”.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Министърът на отбраната на Русия Сергей Шойгу поиска от ръководителя…