НАЙ-НОВИ:

Разследват Миню Стайков за злоупотреби с еврофондове

ОЛАФ ще проверява данни срещу бизнесмена Миню Стайков от българската прокуратура по съмнения в злоупотреба с европрограмата “Млад фермер” чрез фиктивни дружества. Това стана ясно по време на съдебното заседание за определяне на мярка за неотклонение на Стайков, който беше арестуван на 5 септември по разследване за контрабанда на цигари, пише webcafe.bg.

Според новите данни, представени от прокуратурата, общо 7 милиона лева са усвоени по европейски програми от дружества, регистрирани от синове и дъщери на служители на Миню Стайков в “Сис Индъстрис”. Деветима души на възраст под 28 години са създали фирми, с които са кандидатствали по програмата “Млад фермер”.

[ad id=”225664″]

В обратни писма собствениците на фирмите са декларирали, че действителен притежател на всички права, които ще придобият занапред, е Миню Стайков. Прокуратурата твърди, че разполага с доказателства за това, че парите от европроектите са стигнали до Стайков.

Очаква се Апелативният специализиран съд да се произнесе дали бизнесменът ще остане в ареста по-късно във вторник. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

image0 (9K)

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
"Седми ден държавните мъже ни занимават с това по коя…