Разследват евентуален картел в програмата за саниране

Едновременни проверки на място в дружества, участващи в процедура за обществена поръчка по националната програма за енергийна ефективност

Паралелна проверка в три фирми извършиха служители на Комисията за защита на конкуренцията (Комисията, КЗК) на 10 май, съобщиха от КЗК.

Извършени са проверки на място в офисите на фирми „Архкон Проект“ ООД, „Евиданс инженеринг“ ООД и „ВМЛ – консулт“ ЕООД в град София.

Целта е да се открият и изземат преки и косвени доказателства за евентуално извършено нарушение в областта на забранените споразумения, решения и съгласувани практики (картел), изразяващо се в манипулиране на процедура за обществена поръчка по Националната програма за енергийна ефективност.

Проверките са осъществени като част от проучване по преписка, образувана след самосезиране на КЗК, с предмет установяване на извършено нарушение по чл. 15 от Закона за защита на конкуренцията.

В случай, че събраните доказателства потвърдят наличието на нарушение, Комисията ще предяви на ответните дружества твърдения за извършени нарушения.


image0 (9K)