НАЙ-НОВИ:

Разбита е престъпна група, източвала игрални автомати

Иззети са електронни съоръжения за дистанционно манипулиране на игралните автомати, технически средства за контролиране на софтуера на хазартните съоръжения и пари

[ad id=”225664″]

Отдел “Киберпрестъпност” при ГДБОП неутрализира организирана престъпна група, която източвала автомати от игрални зали в страната, съобщиха от пресцентъра на МВР.

Групата била изградила иновативен механизъм за дистанционен достъп до игрални автомати. Чрез него изменяли данните в софтуера на хазартните съоръжения и реализирала неправомерни печалби в особено големи размери.

[ad id=”263680″]

Задържани са четирима непосредствено след получаване на печалба от манипулиране на хазартни съоръжения.

Според МВР лицата са действали изключително конспиративно и професионално. Всеки от участниците е имал точно определена роля в престъпната дейност – един симулирал участие в хазартните игри, а друг – контролирал дистанционно хазартното съоръжение до този, който е изработвал електронните устройства за изменяне на софтуера на хазартните автомати.

[ad id=”237001″]

Иззети са електронни съоръжения за дистанционно манипулиране на игралните автомати, технически средства за контролиране на софтуера на хазартните съоръжения и пари.

Предстои на задържаните да им бъде повдигнато обвинение. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Вчера в Първо РУ – Стара Загора е получено съобщение…