Ромските гета са бомба със закъснител

В момента в гетата имаме една циганизация, последваща ислямизация, с всички предпоставки за радикализация на циганските гета.

Това е пряка заплаха за националната сигурност на страната, смята Светлозар Лазаров, бивш главен секретар на МВР и настоящ главен координатор на партия “Атака“.

Пред БНР той каза, че процесът на ислямизация и радикализация по места е бомба със закъснител, която поставя вече тези конфликти на съвсем друга плоскост. Ситуацията в ромските гета Лазаров описа като доста напрегната.

[ad id=“225664″]

В началото на Прехода, след деиндустриализацията на държавата, имаше по-незначителни случаи на битова престъпност. Впоследствие развиха по-сериозна криминална дейност, а на по-късен етап се създадоха и първите организирани престъпни групи, включиха се и в трансграничната организирана престъпност, припомни Лазаров.

По думите му „тази престъпност се развива на кланова, родова основа в затворена система, която в определени периоди воюваше и помежду си“.

Конфликтите между ромските гета и останалата част от българското население ще стават все по-ожесточени, прогнозира Светлозар Лазаров и допусна пренасянето им на верска основа.
[ad id=“225664″]

Лазаров разкритикува т.нар. “интеграция на ромите“. Според него при тази интеграция са били пренесени всички недъзи на ЕС, „защото в Европа няма нито интегриран турчин, нито интегриран арабин, нито интегриран циганин“.

Източник:dnes.dir.bg

image0 (9K)