НАЙ-НОВИ:

Радев: Няма кой да ме спре пред мафията. Да не се делим!

Президентът Радев излезе пред сградата на Президентството по риза и заговори рез многобрайните събиращи се протестиращи.

Президентът Радев и вицепрезидентът Йотова излязоха при протестиращите. “Няма да повторим грешките от 2013 г. Няма да се делим на леви и десни, на сини и червени, русофили и русофоби, на българи и турци”, призова държавният глава.

“Днес на площада се решава бъдещето на България – не във „фейсбук“, не на масата, а именно тук! С нашето присъствие днес гласуваме за бъдещето на България!” Това заяви президентът Румен Радев, който за втори пореден ден слезе при протестиращите в подкрепа на президентската институция.

„Няма да повторим грешките от 2013 г., няма да се делим на леви и десни, на сини и червени, на русофили и русофоби, американофили и американофоби, еврофили и еврофоби. Няма да се делим на българи и турци – както някои в своето безсилие се опитват отново да разиграват етническата карта. Няма да го допуснем, защото имаме ясно кредо – свобода, законност, справедливост за всеки един в България. Не сме тук, защото сме еднакви, тук сме, за да защитим свободата си!“, подчерта Радев.

„В следващите дни мафията ще се е разкол, ще очерня лидерите на протеста, ще внушава, че сте платени. Ще организира бутафорни контрапротести и провокации. Платените протести са там, където са автобусите. Не бъдете в никакъв случай агресивни към нашите братя и сестри – те са там от принуда и от страх. Нека да им помогнем да се освободят от страха и принудата, убеден съм, че те ще го направят скоро“, призова президентът.

“Тук сме, за да кажем “Не” на страха, на който се уповава мафията, завладяла държавата”, каза пред събралото се множество президента Радев.

“Нашето кредо е ясно: свобода, законност, справедливост за всеки един в България”, бе категоричен президентът.

“Няма да повторим грешките от 2013 г. Няма да се делим на леви и десни, на сини и червени, русофили и русофоби, американофили и американофоби, на българи и турци”, призова държавният глава.

“Не сме тук, защото сме еднакви, тук сме, за да защитим свободата си. Тук сме, за да кажем не на политическите репресии, не на прокурорския рекет, не на произвола”,продължи той.

“България не е собственост на олигархията. Тук сме, за да искаме честни избори и машинно гласуване”, каза още Радев, прекъсван от скандирания “Радев, Радев!”

Публикувахте от Румен Радев в Петък, 10 юли 2020 г.

 

 

Виж още:
България и Хърватия вече са част от валутния механизъм ERM…