НАЙ-НОВИ:

От първо лице: Прадядото на рапъра Устата открил въглищата в Маришкия басейн!

Устата разказва с вълнение за своя род и не крие, че има с какво да се гордее. Потомък е на славен род, а неговият прапрадядо Еньо Алчаков е човекът, който поставя основите на новото село Трояново в края на XIX век.

Устата е артистичният псевдоним на Иван Динев Георгиев, роден на 10 октомври 1977 г. в село Трояново, област Стара Загора. Учил е в старозагорското II ОУ „П. Р. Славейков“, в математическа паралека. След това завършва Математическата гимназия в Града на липите през 1996 г. Бил е по-известен като Иван Рапа. Шампион на България по брейк за 1992 г.

И продължава интересната родова история на Иван Динев:

“Казват, че човек не си избира роднините, но ако аз можех да избирам, по-добър род и по-добро семейство, нямаше как да избера. Винаги ми е било мечта да направя родова среща и едно красиво родословно дърво, защото нашето е много красиво”, споделя рапърът.

Артистът отвежда екипа на предаването “Джинс” в сърцето на Тракия, до Маришкия басейн, където е прекарал най-веселите години от своето детство.

image0 (9K)

“Това село беше изпълнено с живот преди около 30 години, точно когато бяха моите детски години и наистина тук съм прекарал най-хубавите си моменти, най-много бели съм правил тук. Учил съм тук и през най-важните години – първите три, под надзора на другарката Димитрова.”

Имал е пет баби и петима дядовци. Мъдрецът на рода обаче, е неговият прадядо Диньо, дядо на баща му.

“Той е човекът, който ме въведе в българската литература и история, още преди да знам да чета и да пиша, бил съм в детската градина. Той ми разказваше истории за Ботев, за Левски, “Под игото” ми е разказвал. Той ми показа будителите на България. Той е учил до четвърто отделение, но изглежда това му беше абсолютно достатъчно, защото целият си живот, освен в работа, го е прекарал и в четене.”

Другият прадядо на Устата, по майчина линия, открил най-случайно въглищата, които се добиват в Маришкия басейн, един от основните фактори на Индустриалната революция на България през миналия век.

“Бащата на осиновителя на майка ми – дядо Иван, на когото съм кръстен, моят прадядо, е бил овчар и когато пасе овцете един ден, по устието на реката намира нещо между камък и дърво, черно и се чуди какво е това. Пробвал е дали гори, оказва се, че гори, няма представа какво е и го носи на кмета, а той го изпраща в София. Това се случва по-миналия век” – разказва още Иван. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Руската разследваща журналистка Анна Политковская беше убита преди 13 години,…