НАЙ-НОВИ:

Първото газифицирано село в Източна България

Започна изграждането на близо 8 километра газопровод в ямболското село Кабиле. Плановете са до Коледа това да е първото село с природен газ в Източна България.

Новата газоразпределителна мрежа ще достигне до 200 клиенти. До момента 100 домакинства от общо 370 са изявили желание да бъдат газифицирани. Стопанските клиенти в района също са проявили интерес да заменят с природен газ неефективните горива, които сега използват. И обществените сгради ще се възползват от предимствата на синьото гориво. Детската градина и ясла в селото ще бъде газифицирана, а след тях от общината планират да заделят средства за кметството, читалището и центъра за изкуства в Кабиле.

Бъдещите клиенти ще се насладят на комфорта и уюта на природния газ и ще се убедят в неговите предимства – икономичност, ефективност, чистота. Според изчисленията, газификацията в селото ще намали с 53 тона годишно фините прахови частици и други вредни за здравето вещества във въздуха. Семействата ще намалят разходите си за отопление, готвене и топла вода, като заменят електричеството с газ. Бизнесът в района също ще реализира икономии, ако предпочете синьото гориво пред мазута и нафтата. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Кръговата икономика има ключово отношение в задаването на устойчива посока…