НАЙ-НОВИ:

Първи снежинки очакваме около 19- 20 ноември

Няма да има снежно бедствие.

През следващите дни ще има застудяване, но то няма да е  толкова “страшно”,  ще достигнем нормалните температури за средата и края на ноември.

[ad id=”225664″]

Към 19-20 ноември ни очаква малко по-хладно време и може да видим първите снежинки, но те ще бъдат много малко.

Това каза климатологът доц. Георги Рачев, предаде btv.bg.

“Миналата зима беше доста студена, но не и уникално студена. Януари месец имаше повече от 5 дни, в които температурите не минаха повече от минус 11 градуса. Декември също беше много студен. Балканите бяха най-студеното място в Европа и България беше в центъра. Всичко това показва, че в ерата на глобалното затопляне няма нищо лошо и странно да има студена зима”, категоричен беше той.

[ad id=”255238″]

“Средиземноморските циклони си правят каквото си искат. Вчера прогнозата за първи сняг беше за 22-23 ноември. Днес е друго и тази прогноза се прмести за 19-20. Прогнозата за зимата е динамична и се мени всеки ден. Като цяло ни очаква относително топла зима. Има разнобой дали ще бъде с нормални валежи или по-малко валежи от сняг. Гледах апокалиптичните прогнози за Ла Ниня. Ла Ниня влияе най-много в Америка. До Европа има много разстояние. Това е малко като шахматна дъска и е трудно да се предвидят следващите ходове. Когато е имало Ла Ниня, зимата при нас е била нормална или малко по-студена”, завърши доц. Рачев. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Днес – 14 ноември, стартира рехабилитацията на 20,8 км от…