Първи случай на коронавирус в институциите на ЕС. Ограничават достъпа до ЕК и Европарламента

Служител на Европейската агенция по отбрана, агенция на Европейския съюз със седалище в Брюксел, е тестван положително за коронавирус след завръщането си от мисия в Италия. „Имаме потвърждение за този случай“, каза говорителят на Европейската комисия Дана Спинант, съобщава „Фигаро“.

Европейската комисия, Европейският парламент и Съветът на ЕС намаляват броя на публичните събития и ограничават достъпа до сградите им след откриването на коронавирус в един от служителите в структурите на ЕС в Брюксел, пише „Гласове“. „Длъжностното лице се завърна от Италия на 23 февруари“, заяви говорителката на Европейската агенция по отбрана, Елизабет Шофман, и добави, че той не е участвал в заседание с 30 служители от други институции на ЕС. „Мога да потвърдя, че сред служителите на европейските институции има първи потвърден случай на коронавирусна инфекция. Броят на публичните събития и достъпът до сградите на институциите (Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета на ЕС) ще бъде ограничен“, е заявил достоверен източник.

Към днешна дата в Белгия са регистрирани 23 случая на коронавирус, включително десет нови през последните 24 часа. Девет от тях са се върнали от екскурзия до Италия, съобщава АФП.

 


image0 (9K)