НАЙ-НОВИ:

Първи случай на коронавирус в институциите на ЕС. Ограничават достъпа до ЕК и Европарламента

Служител на Европейската агенция по отбрана, агенция на Европейския съюз със седалище в Брюксел, е тестван положително за коронавирус след завръщането си от мисия в Италия. „Имаме потвърждение за този случай“, каза говорителят на Европейската комисия Дана Спинант, съобщава “Фигаро”.

Европейската комисия, Европейският парламент и Съветът на ЕС намаляват броя на публичните събития и ограничават достъпа до сградите им след откриването на коронавирус в един от служителите в структурите на ЕС в Брюксел, пише “Гласове”. “Длъжностното лице се завърна от Италия на 23 февруари”, заяви говорителката на Европейската агенция по отбрана, Елизабет Шофман, и добави, че той не е участвал в заседание с 30 служители от други институции на ЕС. “Мога да потвърдя, че сред служителите на европейските институции има първи потвърден случай на коронавирусна инфекция. Броят на публичните събития и достъпът до сградите на институциите (Европейската комисия, Европейския парламент и Съвета на ЕС) ще бъде ограничен”, е заявил достоверен източник.

Към днешна дата в Белгия са регистрирани 23 случая на коронавирус, включително десет нови през последните 24 часа. Девет от тях са се върнали от екскурзия до Италия, съобщава АФП.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Бизнесът на бившата на Слави Трифонов Мартина сериозно е зациклил.…