Пълен раздор сред патриотите. Сидеров иска оставката на Каракачанов

„Заедно със Симеонов да напуснат постовете, да се съберем и да видим дали може да направим нещо истинско, дали можем да започнем начисто – да поставим приоритети, защото да се мотаеш във властта, само заради гъдела, за мен това е перверзия, заяви той

„И Каракачанов да подаде оставка. И двамата с Валери Симеонов не издържаха теста на властта. Всички грешки, които направиха, са достатъчни. Да се мотаеш във властта само заради гъдела, за мен е перверзия!“

Това изненадващо заяви в телефонно включване в ефира на Канал 3 лидерът на „Атака“ Волен Сидеров, който сам пожела да говори с водещия Любо Огнянов.

„И двамата да напуснат постовете, да се съберем и да видим дали може да направим нещо истинско, дали можем да започнем начисто – да поставим приоритети за какво сме във ласта, защото да се мотаеш във властта, само заради гъдела, за мен това е перверзия“, заяви Сидеров.

Той уточни, че това не е ултиматум, че го прави като приятелско предложение. „Искам да ги върна към разума, те загубиха връзката с реалността. Ако ме послушат – ще продължат, ако не ме послушат – ще завършат зле!“, подчерта Сидеров.

„Бях за оставката на Валери Симеонов още преди месец, но не ме послушаха. Призовавам вицепремиера Каракачанов също да подаде оставка и да видим дали можем да бъдем Патриотичен блок, някаква формация, която да започне начисто – да поставим приоритети какво искаме да постигнем за българския народ. Ако не – всеки да си хваща пътя и да си тръгва! Няма срок и ултиматум, правя го като приятелско предложение, което да ги върне към основните неща в живота, защото смятам, че и двамата малко позагубиха връзка с реалността, каза още Сидеров.

Призивът на Сидеров е странен, защото няколко часа преди това той включваше Каракачанов в състава на правителството, елиминирайки обаче втори вицепремиер от НФСБ: „Защо трябва да има втори вицепремиер от Патриотите, защо е нужно да има вицепремиер без портфейл, възможно е да си останат трима вицепремиери – Дончев, Захариева и Каракачанов и да си вървят така нещата”. Ако все пак се търси заместник на лидера на НФСБ, то „Атака” ще настояват за технократ, а не за партийна фигура“.

Сидеров бе категоричен, че няма смисъл да се предлага нов вицепремиер на мястото на Симеонов.“Какво да прави този вицепремиер. Симеонов отговаряше за 7-8 ресора – демография, здравеопазване… Има ли напредък по тези теми. Не е важно да има още един вицепремиер, а да се върши работа“, допълни лидерът на „Атака“.

Явно пируетите на лидера на „Атака“ ще продължат, създавайки напрежение в управлението, коментират наблюдатели.


image0 (9K)