Пълен обрат! Сидеров иска България да прави обща политика с Турция

След дълги години на отричане, заклеймяване и на тежки клетви срещу Турция, Волен Сидеров предложи да правим обща политика с южните ни съседи, да поддържаме добросъседство и дипломатични отношения. Той дори прогнозира, че с Турция може да бъдем самодостатъчни в региона и похвали колебливата политика на Ердоган в НАТО. „Защо да не развиваме колегиални и дипломатични отношения, когато са в името на България“, попита реторично Сидеров пред БНР.

„Не казвам нищо лошо, всеки има правото на своето виждане – и с НФСБ и с ВМРО имаме определени различия. Така че по-скоро тогава на едни бъдещи парламентарни избори, независимо дали предсрочни или редовни ще има обособяване на това – дали нашето бъдеще НАТО-то от което нищо хубаво не видяхме или едно евразийски бъдеще, в което да гледаме своя си интерес и да видим тази част от Европа, която на нас ще ни бъде икономически изгодна – черноморския и каспийския басейн, балканските страни, много от тях са православни. Включително едно подобряване на отношенията с една Турция, която вече не е същата. Знам, че много хора сега ще подскочат от моите думи, но трябва да се гледа геополитически. Турция започва да играе самостоятелна игра, тя заговори за излизане от НАТО, купува руски установки. Тя започва да става непослушният член на НАТО, койот каза – ние си гледаме своя интерес. България все още не смее да го каже. Тук ще кажа две думи за министър-председателят, всеки знае, че не съм слагач. Той намери начина в този мащаб, който е България – на една неголяма и силно зависима държава да намери балансирания път, т.е. да не сме враждебни напълно с Русия, както ни тласкаха, да не сме враждебни с Турция, както тук имаше и продължава да има настроения, има и историческо наслагване“, каза още Сидеров.

Лидерът на „Атака“ коментира и темата с партийните субсидии. „Партията ни има виждане по въпроса за премахването на субсидиите още от 2012 г. В медиите трябва да има някаква формула партиите да се рекламират безплатно. Българската нация няма да цъфне и да върже, ако се намалят партийните субсидии. От друга страна, доверието в партиите е намаляло. ГЕРБ дадоха заден след разговори с КНСБ и НФСБ, които на първо четене гласуваха парите да станат 1 лев на реален глас. Това за мен не е логично. Тези преговори дадоха повод на БСП да тържествува и да си мисли, че има някакъв срив“, коментира атакистът.

„Идеален модел за финансиране по света няма. Единият е партиите да се спонсорират от фирми и симпатизанти. Политическата воля на гражданите се изразява чрез партиите. Това е записано в Конституцията. Когато отиваме в парламента, даваме клетва да се ръководим от интересите на българския народ. Ако има достатъчно добра регулация, партиите няма да бъдат купувани от олигарси. Ако формациите се лишат от субсидиите, може да си върнат доверието сред хората и да се появят нови лица. Би трябвало да има и елемент на мажоритарно гласуване. Едва ли ще реши проблемите на обществото, но може да върне до някаква степен доверието в политиците, което е най-големият проблем. Когато сме се събирали за президентските избори през 2016 г. аз Симеонов и Каракачанов, се срещаме с изградени виждания. Все едно да ги питам какво да включвам в статия, която пиша. Нашата цел е 4-годишният мандат да бъде изкаран до край. Имаме доста различия и не вярвам да се коалираме отново за следващи парламентарни избори. Ще се търсят други варианти“, каза още лидерът на „Атака“.

„В България трябва да се проведе дискусия за забрана на абортите, защото имаме нихилизъм към собствения си живот. На година се правят 26 000 аборта. Това са повече убийства от една война“, заяви още Сидеров.


image0 (9K)