Путин нарекъл герои руските футболисти за играта им срещу Хърватия

Премиерът Дмитрий Медведев проследи мача в компанията на президента на ФИФА Джани Инфантино и държавния глава на Хърватия Колинда Грабар-Китарович

[ad id=“225664″]

Президентът на Русия Владимир Путин нарекъл руските футболисти герои, след като гледал играта им в мача с Хърватия снощи, съобщи РИА Новости, цитирана от epicenter.bg. За това разказа пред медиите говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

„Сборная“ отпадна на 1/4-финалите след драматична загуба от Хърватия с дузпи.

По време на мача Путин два пъти се обадил на националния селекционер Станислав Черчесов. След часа той отново му позвънил и отбелязал „красивата, волева игра“ на отбора в този „исторически мач“. И отново поздравил отбора, треньорския щаб и всички, които имат отношение към играта на тима.

[ad id=“263680″]

„Путин гледаше мача, подкрепяше отбора. Нашите загубиха в един изключително красив и честен двубой. Всички играчи са невероятни. За нас те са герои. Те „умираха“ на терена. Гордеем се с тях“, каза още Дмитрий Песков.

Владимир Путин не беше на стадиона в Сочи снощи, но на мача присъстваше премиерът на страната Дмитрий Медведев. Той проследи мача в компанията на президента на ФИФА Джани Инфантино и държавния глава на Хърватия Колинда Грабар-Китарович.


image0 (9K)