НАЙ-НОВИ:

Психиатър: Никой не казва: “Стоп на агресията!”

„Агресията до такава степен е акумулирала, че изблиците на практика са масови. Тя донякъде стана модел на поведение.И този психологически процес започна по времето на борческите групировки, когато всеки започна да иска да прилича на тях. Това е криза на авторитетите. Всеки иска да стане лидер в такова общество. Вторият фактор е насилието в семейството”, заяви в студиото на „Здравей, България” психиатърът д-р Веселин Герев.

[ad id=”225664″]

Изказването му идва след последния случай на агресия в училище, когато ученик нападна своя учителка.

За мен проблемът е по-голям. Ние безкрайно много се радвахме на промяната. Едно от нещата, с които най-много беше платено тази свобода, е възможността родителят да отиде в училище и да парадира с моментното си развитие. Това обезцени стойността на учителя. Учителят загуби своя авторитет заради нас, родителите. Трябва да успеем да научим децата ни да бъдат отговорни и признателни”, каза Тити Папазов.

А кой е виновен за тази агресия?

„Това стана модел на поведение, който се толерира. Никой не казва стоп на агресията. И държавата не си е на мястото. Става въпрос за подмяна на авторитетите и ценностите, защото асоциалното поведение се харесва.

А при сигнал за такова дете, реакцията на обществото е случаят да бъде неглижиран”, коментира още психиатърът д-р Веселин Герев.

„Трябва родителите да върнат авторитета на учителя в очите на детето”, категоричен е Тити Трябва родителите да върнат авторитета на учителя в очите на детето”, категоричен е Тити Папазов.

Целия разговор гледайте във видеото на НОВА За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
  Бившият селекционер на националния отбор Любослав Пенев беше официално…