НАЙ-НОВИ:

Проф. Станислав Станилов: Решетников е най-големият българофил в Русия

“Ако Леонид Решетников е руски разузнавач, той толкова ли явно ще посещава България, ще общува с приятелите си? Според мен той е най-големия българофил в Русия”. Това коментира в Сутрешния блок на БНТ проф. Станислав Станилов, член на партия “Атака”. Той призна, че е близък приятел и познава от дълги години руския генерал Решетников, който получи десетгодишна забрана да посещава България. Руската държава не може да бъде обвинявана в нищо, защото Константин Малофеев е олигарх, той иска да има влияние, категоричен е проф. Станилов.

“Вчера главният прокурор каза в парламента, че има достатъчно доказателство за руска намеса, но това било следствена тайна. Доколкото аз разбрах от сложното му изложение, основното е, че Николай Малинов е получавал от Константин Малофеев някакви пари за някакво руско внимание, което на мен ми се струва несъстоятелно. Аз мисля, че това нещо е съшито с бели конци и представлява част от предизборната кампания. Някой иска да клати властта в България и да има постоянно избори и напрежение”, коментира проф. Станилов.

Според него премиерът Бойко Борисов води балансирана политика, каквато в България е водил само Борис III. Проф. Станилов смята също, че геостратегическото положение на нашата страна предполага две лица – на Изток и на Запад, и затова трябва да се постига балансирана външна политика.

Glasove.com Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
В петък ще имате голямо желание събитията да се развият…