Проф. Радка Аргирова за двете лекарства против COVID-19

Трябва да приложим в България лекарствата авиган и хлорохин, но не заедно. Това посочи за COVID-19 проф. Радка Аргирова, един от видните ни вирусолози, в „Здравей, България”по Нова ТВ.

Според китайските данни, 4-6 дни, след като болният стъпи в болница и започне лечението му с тези лекарства, сериозно се подобрява състоянието му и се намалява количеството на вируса. Трябва се вярва на тези китайски данни, тъй като те овладяха пандемията, допълни професорката.

Припомняме, че вчера Кирил Домусчиев съобщи, че прави опити да закупи хлорохиновия фосфат, който е един от продуктите, доказал се и в момента като номер 1 във всички протоколи във Франция, Германия и Австрия за третиране на болни от коронавирус.

Хлорохиновият фосфат не се приозвежда в България отдавна, но трябва да се възстанови производството му, заяви проф. Аргирова.

Директорът на средиземноморския институт по инфекциозни болести в Марсилия д-р Дидие Раул също е направил проучване в тази насока и е установил, че именно това лекарство помага в борбата срещу COVID-19.


image0 (9K)