НАЙ-НОВИ:

Проф. Костов за Медицинския съвет: Изпълнихме задачата си

Изпълнихме си задачата, затова спряхме дейността на Медицинския съвет. Това коментира неговият председател проф. Коста Костов пред бТВ. Само две седмици просъществува експертният съвет към правителството, който трябваше да даде допълнителна експертиза в битката с COVID-19.

Проф. Костов обясни, че това е бил акт на отсичане на момента, но експертите не прекратяват своята работа, а са готови да се изкажат и подпомогнат с мнение. Това е чисто формален акт, обясни още бившият председател на Медицинския съвет.

Той добави, че изкуствено отвън се е насаждало напрежение, а в действителност не е имало такова между него и ген. Венцислав Мутафчийски.

Ние сме имали някога лични противоречия, които не позволихме да влияят на работата ни, даже имахме доста допирни точки в борбата с коронавируса, каза още проф. Костов.

Той поясни и че експертите в съвета са преди всичко практикуващи лекари и почти не са успявали да помагат на пациентите си. Костов изтъкна, че да си част от подобен съвет взима много енергия, която е по-добре да е насочена към болните. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
31-годишен мъж от град Пазарджик е бил смъртоносно намушкан с…