НАЙ-НОВИ:

Проф. Дайнов: Радев можеше да застраши статуквото, ако разбираше от политика

Цветан Цветанов няма капацитета да бъде втори Бойко Борисов, а Слави Трифонов е амортизиран, заяви по БНР политологът проф. Евгений Дайнов в анализ на ситуацията в страната.

Според него Цветанов “може да отцепи някакви гласове от ГЕРБ, но не много”.

“Слави Трифонов е амортизиран. Толкова години заплашваше да влезе в политиката с гръм и трясък, най-вероятно ще влезе без гръм и трясък – ще се примъкне с нещо като хленч. Това са маргинални конструкции, които се появяват преди всички избори. Припламват и изчезват, не в тях е заплахата за Борисов. Заплахата за Борисов е възстановяване на политиката. Президентът можеше да е заплашителен, ако разбираше от политика. За жалост, той не се научи, не знае какво е“, посочи Дайнов.

Проф. Дайнов отбеляза зараждащия се и нарастващ граждански отпор в европейските страни срещу овластяването на управляващите.

„Диктатурите, а ние вече имаме диктатура, защото нямаме конституционни ограничения върху волята на властта, са много по-крехки, отколкото изглеждат. Бойко Борисов може да се мисли за вечен, но изобщо не е. Той е боязлив човек, друг е въпросът, че в последните години попадна в обичайния капан, в който попадат всички кандидат-диктатори, да си вярва на собствената пропаганда колко е велик и вечен. Неговата боязливост се компенсира с неговото вкопчване в това, че е еманация на българския народ“, каза още проф. Евгений Дайнов.

Според политолога репликата на министъра на екологията Емил Димитров мандатът на парламента да се увеличи с два месеца, колкото е било извънредното положение, не е случайно изпусната.

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Мариана Векилска най-накрая призна какво точно се е случило в…