НАЙ-НОВИ:

Проф. Герджиков: Президентът е прав, оставихме 1,6 млрд. лв. на „Борисов 3“

Бившият служебен премиер на България проф. Огнян Герджиков потвърди казаното от президента Румен Радев, че служебното правителство е оставило в хазната 1,6 млрд. лв. повече.
[ad id=”225664″]

“Едно от нещата, с които можем да се гордеем, освен с добре организираните избори, е това, че финансово ние се справихме много добре. Не само че не направихме преразход, но и направихме икономии и събрахме за хазната допълнителни 1,5 или 1,6 млрд. лева“, коментира проф. Герджиков пред агенция „ПИК“, цитирана от “Гласове”.

При посещението си в авиобаза „Граф Игнатиево“ вчера държавният глава оспори твърденията на ГЕРБ, че по време на служебния кабинет сивият сектор се е разраснал. По този повод Радев обяви, че служебното правителство е оставило в хазната 1,6 млрд. лв. повече и попита премиера Борисов къде са тези пари сега.

„В течение на нещата съм. Не са минали 100 години от нашето управление, а аз до 100 години помня. Едно от нещата, които си бяхме поставили като задача, е да събираме несъбрани вземания… Нашият най-голям успех беше в сектор „Енергетика“. Точно там имаше най-много несъбрани вземания. И министърът успя да събере едни, едва ли не вече отписани за събиране суми. Знам, че едно от нещата, с които можем да се гордеем, освен с добре организираните избори, е това, че финансово ние се справихме много добре. Не само че не направихме преразход, но и направихме икономии и събрахме за хазната допълнителни 1,5 или 1,6 млрд. лева“, коментира проф. Герджиков за агенция „ПИК“.

[ad id=”263680″]

На въпрос защо тогава се появи този скандал между управляващите и президента, бившият служебен премиер каза: „ Аз чух само Теменужка Петкова и Тома Биков. Очевидно тези хора не са наясно. Просто те трябва съвсем спокойно да си направят справка във финансовото министерство. Тези пари не са потънали някъде. Документално всичко е ясно. Трябва само да направят това усилие. Защото е обидно, след като нашият кабинет положи сериозни усилия, и то с успех, след това те да не ги признават“. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута.

loading...

Вашият коментар

Виж още:
Заподозрян за извършител е около 30-годишен мъж, когото полицията все…