Проф. Веска Шошева връчи дипломата на отличничката от випуск 2016 в Педагогическия факултет на Тракийския университет

Професор Веска Шошева-Областен управител на Стара Загора, връчи днес дипломата на отличничката от випуск 2016 година в Педагогическия факултет на Тракийския университет.

Връчени бяха дипломите на 140 магистри от випуск 2016, които завършиха обучение по 8 магистърски програми в Педагогическия факултет на Тракийския университет. На събитието присъства лично проф. Веска Шошева-Областен управител на Стара Загора.

Гости на празника бяха още и ректорът на университета проф. Иван Въшин, Татяна Димитрова, началник на РУО, преподаватели, родители и приятели на абсолвентите.
Деца от детска старозагорската детска градина „Светлина” поздравиха присъстващите с танцови изпълнения.

Приветствени думи към младите хора отправиха проф. Въшин, деканът на Педагогическия факултет проф. Петър Петров, проф. Шошева, г-жа Димитрова.

В своето изказване проф. Шошева изрази увереност, че току що завършилите магистри ще се реализират успешно в професията, защото българското училище днес повече от всякога има нужда от млади и добре подготвени кадри. Тя подчерта, че отговорността на учителите е огромна, защото в техните ръце е бъдещето на България. „Работете така, че вашата професия да предизвиква гордост и да внушава респект”, обърна се към абсолвентите областният управител.

Проф. Шошева връчи дипломата и малък подарък на отличничката на випуска Станислава Тричкова. Момичето е завършило магистратурата си с отличен 5.93. От всички 140 магистри, които получиха дипломи днес, 33 процента са с успех над 5.50.


image0 (9K)