Проф. Божана Неделчева се нуждае от подкрепата на студенти и приятели

Дългогодишният преподавател по Гражданско и търговско право, Право на интелектуална собственост, Международно частно право, Право на Европейския съюз проф. д-р Божана Неделчева се нуждае от подкрепата на студентите и приятелите си, за да събере средства за наложителна рехабилитация. Това става ясно от пост в социалните мрежи, където проф. Неделчева призовава познатите си да отделят средства в нейна помощ.

Тя е завършила Софийския университет „Св. Климент Охридски“, а цялата й академична кариера преминава в УНСС, ЮЗУ, НБУ и Варненския свободен университет. Била е представител по Индустриална собственост пред Патентното ведомство на България, пред Европейското Патентно ведомство и пред Ведомството по хармонизация на вътрешния пазар. Има публикации в областта на Правото на Интелектуална собственост, Международното частно право, Търговското право. Има активна практическа дейност като консултант и експерт. Била е член на Международната Асоциация за закрила на Интелектуалната собственост (AIPPI).

„За мое съжаление аз трябваше да посрещна 2021-ва в болничната стая след като пострадах при битов инцидент през ноември. Поради счупване на бедрената кост бях оперирана, като ми беше поставен имплант и повече от 50 дни бях първо в болницата за активно лечение, а сега в болница за долекуване и рехабилитация. Моите близки и любими хора положиха всички възможни усилия и грижи за мен през това време, но системата погълна изцяло нашите спестявания, а пенсията ми се оказва недостатъчна, за да я задоволим занапред“, пише бившият преподавател.

„През целия си живот съм се осигурявала задължително по най-високите стандарти за академичните среди, помогнах на много хора по всякакъв начин и се грижих за своите близки, когато бях в активната част от своя живот. Днес искам да ви помоля за вашата подкрепа, за да бъде довършена моята рехабилитация до пълното ми възстановяване. Операцията е преминала изцяло успешно, контролният преглед в последния ден на декември показа, че имплантът е в идеално положение и лекарите са свършили своята работа чудесно, за което съм безкрайно благодарна. За съжаление, обездвижването ми доведе до невъзможност да се прибера вкъщи и се налага в болничната среда отново да се науча да се движа и живея самостоятелно“, пише още проф. Неделчева.

Тя допълва още: „Системата не е предвидила хората у нас да се възстановяват напълно от подобни травми и да живеят в подходяща среда освен за своя сметка, независимо от наличието на осигуряване. По тази причина до края на януари се налага да бъде изразходвана допълнителна сума. Моля всеки от вас, който има възможността в тези тежки времена да дарява за подобни каузи, да се свърже с мен или близките ми“.

Сметката, по която може да се превеждат средства за дарение към проф. Неделчева е следната:

BG53STSA93000001600897

Божанка Георгиева Неделчева

ДСК

Публикувано със съгласието на BNews.bg

 


image0 (9K)