НАЙ-НОВИ:

Проф. Александър Маринов: В трудни времена е лесно да се държиш така, че да се харесаш

“Кризите са труден момент да се преценяват рейтинги, накрая кризата отминава, в някакъв смисъл остава, тогава се вижда кой какво е говорил. Не е трудно да се държиш в трудни времена така, че да се харесаш.”

Това заяви в предаването на БНТ „Денят започва с Георги Любенов“ проф. Александър Маринов – ръководител на Стратегическия съвет към президента.

Политологът коментира така излязлото в петък социологическо проучване на “Сова Харис”, според което президентът Румен Радев губи рейтинг.

По думите му трябва да се мисли за кризата в по-широк контекст. Не можем да се скрием до 13 май, а на 14 май вирусът вече да го няма. Трябва да се научим да живеем с него, с необходимите предпазни мерки, каза Маринов.

Европейските страни работят за постепенно излизане от строгите мерки. Българското правителство и парламент неглижираха социално-икономическите мерки, коментира Маринов.

Александър Маринов каза още: “Нашите идеи кореспондират с това, което говорят експертите на синдикатите – КНСБ излезе с пакет мерки, които в голяма степен съвпадат с това, което ние предлагаме. Но това не е роля нито на президента, нито на синдикатите, това е висша роля на правителството.”

Президентът зове за балансиране на мерките, с целенасочени стъпки за разхлабване там, където е възможно, каза още политологът. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Виж още:
Турското правителство обяви двудневна блокада на големи градове, след като…