НАЙ-НОВИ:

Професор от Оксфорд: Не отстъпвайте място на възрастните в градския транпорт

Британски професор препоръча да не отстъпваме място на възрастните в градския транспорт. Това било вредно за здравето им, съобщи в. “Дейли мейл”.
Стоенето е полезно за възрастните и не е добре да ги насърчаваме да са по-малко активни. Роднините трябва да настояват възрастните им близки да се качват по стълбите, вместо да взимат асансьор, да ходят на пазар и да носят сами торбите с покупките.

Проф. Мюир Грей от Оксфордския университет призова пенсионерите да се стараят да останат физически активни и да не се превръщат в бреме за здравната система.

Според професора, най-възрастните трябва да ходят поне по 10 минути на ден. Изследвания установиха, че само 2 процента от възрастните хора, изпълняват препоръките за движение, пише dir.bg

Ортопедът Скарлет О’Мали увери, че на напредналите години не трябва да се гледа като на “време за почивка”. “Хората трябва да са активни, независимо колко възрастни са. Те трябва да са движат повече”, настоя тя.

Всеки възрастен човек трябва да има поне 150 минути умерена физическа активност седмично и да прави упражнения за основните мускули (крака, ханш, гръб, корем, гърди, рамене и ръце) поне два пъти седмично. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

loading...

Вашият коментар

Виж още:
На 60 годишна възраст почина д-р Евгений Желев кмет на…