НАЙ-НОВИ:

Променят движението заради автомобилното състезание „Писта Стара Загора 2016″

С оглед осигуряване на безопасност на движението и предприемане на необходимите мерки за спазване на реда за организиране на „Писта Стара Загора 2016“, кръг от Републиканския шампионат на Българската федерация по автомобилен спорт, Община Стара Загора Ви уведомява, че на 17.09.2016 г. /събота/ за времето от 10,00 ч. до 16,00 ч. и на 18.09.2016 г. /неделя/ за времето от 8,00 часа до 14,00 часа се спира движението на личен, договориран и обществен градски транспорт, както и на МПС, извършващи транспорт за собствена сметка по улиците, през които минава трасето на автомобилното състезание, както следва:

Движението ще бъде спряно по бул. „Никола Петков”, в участъка от бул. „Никола Петков” №20 /Съюз на българските автомобилисти – клон Стара Загора/ до разклона за кв. „Зора”, без да се ограничава движението в кръстовището на бул. „Никола Петков” и СБА.

Движението на личен, обществен, договориран транспорт и на МПС-та извършващи транспорт за собствена сметка, ще се осъществява по обходен маршрут както следва:

  • За движещите се по път ІІ – 66 посока от изток на запад, на кръстовището за с. Хрищени се отбива движението за София, Казанлък и Хасково. Минава се през с. Хрищени. Маршрутът минава през кв. „Голеш”. На кръстовището на пътя за с. Хрищени и път І-5, движението към Хасково е затворено. Всички коли минават през град Стара Загора – надлез „Наталия” – бул. „Славянски” – бул. „Св. Патриарх Евтимий”;

  • Движещите се посока Бургас, минават през с. Хрищени към път ІІ – 66;

  • Движението от път І-5 към Стара Загора и Бургас се отбива на надлеза за Раднево, през Стара Загора и с. Хрищени;

  • Товарните МПС над 3.5 тона движещи се от Русе и Бургас към Свиленград се отбиват през Нова Загора на надлеза на път І-6 и ІІ – 55 на юг гр. Гурково;

  • Товарните МПС над 3.5 тона движещи се от Свиленград към Русе и Бургас се насочват по автомагистрала „Тракия.

  • Общественият транспорт обслужващ кв. „Зора” ще се движи по обходен маршрут, както следва: ул. „Родопи” – с. Хрищени – път ІІ-66 – вход магазин „Метро” /изток/ и обратно.

  • Маршрутът на автобусни линии № 13 и № 14 ще се изпълнява до СБА.

  • Пътуващите с градски транспорт от кв. „Зора“ ще бъдат обслужвани от автобусни линии № 9, 91, 92, 93, 94, 95, 96, 22, 24, курсовете по които в събота ще са с разписание за работни дни, а в неделя – за почивни дни.

Движението на обществения градски транспорт ще се нормализира незабавно след приключване на мероприятието, по преценка на служителите пряко ангажирани с охраната на събитието.

Община Стара Загора се извинява за причиненото неудобство и призовава за стриктно спазване на вертикалната пътна сигнализация. За укрепване на имунната система вижте ТУК

Виж още:
Религиозно движение, наречено Тракийската църква, разваля семейства и избира брачни…