НАЙ-НОВИ:

Прокуратура, паричен съвет, протести, поет…

Прокуратура, паричен съвет, протести, поет… Кой пише историята и за какво служи народът, половината от който вика “У-У-У!”, а другата половина: “Ура”?

Реших да коментирам случващото се днес и се оказа, че няма особен смисъл. Не че не трябва да се коментира и анализира, а защото коментарите и анализът от преди година, са го изчерпали. Единствената разлика от тогава, е намесата в процесите на още няколко олигарха, с накърнени интереси. Причините са същите, последствията – също. Прав е Айнщайн: “Не можеш да правиш едно и също и да очакваш различен резултат!” – освен ако не си идиот, разбира се. Но като добавим и другата му максима: “Само глупостта и Вселената са безкрайни, като за второто няма достатъчно доказателства”, явно ще сме свидетели пак и пак на масовото действие на първото правило.

Сами си вмъкнете новите нюанси в старите коментари:

Имам предложение: двама главни прокурори и две спецпрокуратури

Днес научихме интересен факт – президентът е имал доверие в правителството

Завършвам с прозрението на един поет – на Стефан Цанев, което той изразява в интервю за clubz.bg:  “Пишейки „Български хроники“, ровейки се из нашата и чуждите истории, все повече се убеждавах, че това, което сме учили: че историята се твори от народите – не е вярно. Без водачи народите са аморфна маса, тяло без глава, те могат да вдигат гневни протести, яростни бунтове, спонтанни въстания, които обаче не водят до нищо освен до разруха. Без водачи народите могат само да рушат. За да съградят нещо, за да тръгнат към някаква цел, към някаква национална или световна кауза и да я постигнат, народите трябва да бъдат водени от личности – историята се прави от личности, а народите викат ура или ууу”.

Послушайте го вие, дето викате “ууу” и вие, дето викате “ура”. Огледайте се всички с капка разум – кои са онези, с претенции да ви поведат, какво са свършили и какво предлагат. И потърсете личности, зад които да застанете, защото към момента никой от “водачите” не ви предлага нищо различно и не може да ви предложи нищо различно. Същите са и предлагат същото, а “ууу” и “ура”  скоро ще изчерпат магическото си въздействие и вместо да осъмнете героите на бъдещето, както винаги ще сте “прецаканите камилчета”, способни само да рушат.

Искате справедливост, антимутренска държава, законност… Кой ще ви поведе към тях – другите мутри от втората клика? Другите провалени политици без нито една съществена идея? Слугите на другите разузнавания? А стига, бе!

 

 

 

  Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Признанието на Мария Грубешлиева - Муки за Стоянка Мутафова: "Не…