Прокуратурата в Казанлък поиска „задържане под стража“ за мъж, блудствал с 19-годишна в безпомощно състояние

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.Ш., на 29 г.

Той е привлечен като обвиняем за това, че на 13 декември 2019 г., в с. Г. Сахране, обл. Стара Загора, е извършил действия с цел да удовлетвори полово желание, без съвкупление с лице от женски пол, на 19 г., чрез използване на безпомощното й състояние– престъпление по чл.150 ал.1 от Наказателния кодекс.

По образуваното досъдебно производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е експертиза и др.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие данните, които характеризират извършителя като лице с висока степен на обществена опасност, трайно незачитащ обществените порядки и установения в страната правов ред, с оглед начина на извършване на деянието – в дома на пострадалата, докато тя се къпела, а майка й се намирала на втория етаж на къщата. Престъплението е извършено в изпитателния срок по предходно осъждане, като спрямо М.Ш. се води и друго неприключило наказателно производство.

Определението на Районен съд – Казанлък е влязло в законна сила и не подлежи на обжалване.


image0 (9K)