НАЙ-НОВИ:

Прокуратурата иска постоянен арест за Анита Мейзер

Окръжната прокуратура във Варна привлече като обвиняема за причиняване на смърт по непредпазливост варненката Анита Желева и се очаква да бъде внесено искане за постоянното й задържане под стража.По горещи следи, само за 24 часа, под ръководството на Окръжната прокуратура във Варна бе разкрито тежко криминално престъпление. За причиняване на смърт по непредпазливост, вследствие на умишлено нанесена средна телесна повреда – престъпление по член 124, ал. 1 от Наказателния кодекс, е привлечена като обвиняема съпругата на починалия Н.Д. – Анита Желева, която е по-известна с фамилията Мейзер.  Това става ясно от официално съобщение на държавното обвинение.

С постановление на наблюдаващия делото прокурор от Окръжната прокуратура 52-годишната жена е задържана за срок до 72 часа.

На 14 август 2016 год. в ранните сутрешни часове е получен сигнал в районно управление на МВР във Варна за починало лице в жилищна сграда в района на „Евксиноград“ във Варна. Там живеят на семейни начала пострадалият и обвинената в причиняване на смърт по непредпазливост Анита Желева. Под ръководството на дежурен прокурор в Окръжната прокуратура е организиран незабавно екип от оперативните служби и експерти.  Започнали са незабавно процесуално-следствени действия с участието на наблюдаващия прокурор.

Причината за смъртта на 40-годишния Н.Д. ще бъде ясна, след като излязат резултатите от съдебномедицинската експертиза, заяви днес на брифинг заместник-окръжният прокурор на Варна Радослав Лазаров, който е и говорител на Окръжната прокуратура. Той обясни, че престъплението, в което е обвинена Анита Желева, се наказва с лишаване от свобода от 2 до 8 години.

Анита Желева е задържана първоначално за 24 часа по Закона за МВР. Предстои Окръжната прокуратура да внесе искане във Варненския окръжен съд за вземане на постоянна мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Желева. Подкрепи ЗАРАТА с поне 1 евро, отнема по-малко от 1 минута. Натисни ТУК

Виж още:
Много хора по света практикуват тънкото изкуство да карат други…