Прокуратурата: Бенчев и Узун са помагали на Димитър Желязков – Очите да се укрие

Срещу общинския съветник от БСП Бенчо Бенчев и бившия депутат от ДПС Несрин Узун, които днес бяха освободени от ареста, може да бъде повдигнато обвинение за укривателство. Това съобщи за БНР говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.

[ad id=“225664″]

Арнаудова уточни, че Специализираната прокуратура е отделила материали от разследването срещу Димитър Желязков – Очите като ръководител на организирана престъпна група и още 7 лица, и ги е изпратила по компетентност на Окръжната прокуратура в Бургас.

Както по-рано стана известно, арестуваните в турската столица, които вчера бяха транспортирани у нас, вече са освободени от ареста на бургаската полиция, защото задържането им беше само за 24 часа. Те са пуснати без обвинения.

„Установено е в разследването на Специализираната прокуратура, че на 3 август Димитър Желязков е преминал гръцко-турската граница, като се е придвижвал с микробус „Мерцедес“, собственост на дружество, управлявано и собственост на Бенчев. В него са били освен Желязков, самият Бенчев и Домусчиев. След като са навлезли на територията на страната, са се настанили в хотел „Рамада“ в Турция“, каза Арнаудова.

[ad id=“263680″]

По думите й резервациите на стаите били направени от Узун, а трите стаи, които са били наети в турския хотел, са на имената на Домусчиев и Бенчев.

„Няма регистрирана стая на Желязков, а тези две лица, за които говоря, включително и третото, реално са осъществили действия по спомагане на извършил престъпление човек, да избегне наказателно преследване. Тези материали са отделени от разследването на Специализираната прокуратура и са изпратени на Районна прокуратура-Бургас. Тя се явява компетентна прокуратура“, уточни Арнаудова пред „Фокус“.

[ad id=“218548″]

Говорителят на Апелативната прокуратура в Бургас Йовита Григорова коментира пред БТА, че към този момент материалите по делото не са пристигнали в съдебната палата в морския град. Тепърва ще установява има ли достатъчно данни, за да се повдигне обвинение срещу Бенчев и Узун за лично укривателство.


image0 (9K)