Проект на НКИЗ достигна до финал в конкурса Европейски награди за насърчаване на предприемачеството 2019

Проект на Национална компания индустриални зони е сред финалистите в конкурса Европейски награди за насърчаване на предприемачеството 2019. Европейската комисия обяви официално номинираните, сред които е и българската инициатива.

Проектът „Fast Tracking Success“ на НКИЗ беше отличен от журито в конкурса и ще се състезава за награда в категория „Подобряване на бизнес средата“. Конкуренти ще са му още два проекта от Испания и Чехия. Финалът на конкурса ще се проведе на 26 ноември 2019 г. в Хелзинки по време на ежегодната Асамблея на малки и средни предприятия.
Програмата „Fast Tracking Success“ на НКИЗ е насочена към ускорено професионално изграждане на младите кадри от университети и професионални гимназии чрез осигуряване на постоянна заетост и стажове в чуждестранни компании в индустриалните зони. Инициативата предлага решение за едно от най-сериозните предизвикателства пред инвестиционните проекти, а именно недостига на качествени специалисти.

Над 100 висококвалифицирани млади професионалисти са постъпили на постоянна работа в компании, които имат производства в зоните на компанията в Русе, Бургас и Божурище.
Инициативата стартира през 2017 г. по идея на изпълнителния директор на НКИЗ Антоанета Барес.


image0 (9K)