Продават 2 общински имота в Казанлък, за да помогнат на болницата

С 2 имота Община Казанлък да подпомогне финансовата стабилност на МБАЛ“Д-р Христо Стамболски“ ЕООД беше предложено днес на заседанието на Общински съвет – Казанлък.

Предложението направи общинският съветник д-р Стефка Димитрова, председател на Комисията по здравеопазване към Общински съвет – Казанлък.

Кметът на община Казанлък Галина Стоянова ще предостави за продажба имоти общинска собственост, сумите от която ще постъпят за покриване на стари задължения или за инвестиции на казанлъшката многопрофилна болница.

В мотивите се посочва, че дружеството е с очаквана загуба в размер на 170 000лв. към края на миналата година, с което общата натрупана загуба нараства до 2 092 000лв. В същото време, задълженията на болничното заведение към доставчици достигат 1 313 000лв. Тъй като дружеството не разполага с лостове за предприемане на кризисни мерки, а Общината – със свободни средства, след проведени разговори страните се разбират да предприемат оздравителни действия за гарантиране на обслужването на жителите на града и общината от МБАЛ“Д-р Христо Стамболски“.


image0 (9K)