Продават се два турски острова

Два турски острова са обявени за продажба чрез обяви в Интернет, пише турското издание „Сабах“.

Единият от тях се намира близо до крайбрежието на Мюмарис, в турската провинция Мугла. Той се продава за 210 милиона турски лири (около 36 700 000 долара). Собствник на този остров е турски бизнесмени, който живее в САЩ.

На острова са изградени три малки самостоятелни къщи. Той има четири залива и е с площ от 316 000 квадратни метра (78 декара).

Островът обаче е обявен за защитена зона – от първа степен. Поради това на него може да бъдат изградени само туристически съоръжения, които не са масивни, както и малко пристанище.

Един от 22-те острова в турската егейска провинция Балъкесир също е обявен за продажба онлайн. Той е разположен край бреговете на Айвалък и Гьомеч. В момента е собственост на три семейства. Разположен е само на 230 метра от брега и за него искат 115 милиона турски лири (около 20 милиона долара).

Островът се намира на 12 километра от крайбрежния курортен град Айвалък. Той е с полщ от 265 000 квадратни метра. На него са изградени три къщи, с площ 450 квадратни метра. На острова има и четири сладководни кладенци, 2000 маслинови дръвчета, 3000 борови дръвчета и различни овошки.


image0 (9K)