Програма на кинофестивала Златната липа 2018 за 5 юни

Международен кинофестивал Златната липа 2018 (2-6 юни) в Стара Загора

[ad id=“225664″]

ПРОГРАМА за 5 юни:

В 11 часа филмовата програма стартира с детската лента „Отвъд протока“ от Дания в Зала „Опера“ и испанската романтична драма „Лунно затъмнение“ в Зала „Библиотека“.
В 13 часа в операта започва литовският „Емилия: Да скъсаш оковите“ – включен в конкурсната програма на „Златната липа“. В същия час в библиотеката ще се завърти сръбския „Стената на смъртта“, разказващ вълнуващата история на възрастна циркова акробатка.

[ad id=“263680″]
В 15 часа в Зала „Опера“ започва естонската конкурсна лента „Човекът, който прилича на мен“, а в същия час в Зала „Библиотека“ е българският филм „Пощальонът“, засягащ темата за бежанците и загиването на българските села.
В 17 часа в операта започва швейцарският „Божественият порядък“ – включен в конкурсната програма на фестивала, а в същия час в библиотеката започват две български документални ленти „OFFLINE“ и „Весел е циганският живот“.

[ad id=“236999″]
В 19 часа в операта започва френският „Полина“, а в библиотеката британският „Делириум“ на члена на журито, режисьора Гарет Джоунс.
В 21 часа филмовият маратон за деня ще приключи с повторение на сръбската комедия „Кози уши“ в операта и прожекция на френският филм „Ефектът на водата“ в библиотеката.

 

 


image0 (9K)