Проверяват Спешния център в Сливен – наистина ли е сторено всичко, за да оцелее Кристин

Започва вътрешна проверка в Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен след смъртта на 7-годишната Кристин в село Сотиря. Тя ще покаже дали екипът на линейката е действал адекватно при транспортирането на детето до болницата.

Според семейството на жертвата има недопустими пропуски. По думите им, лекарят е седнал отпред в линейката и не е обърнал внимание на детето, пише „Дарик“.

„Като дойде линейката един възрастен човек, но не му видях физиономията, само държи чантата. Аз занесох дрешките да я облечем. Той дори не помогна да я качат. Седна отпред на седалката и тръгнаха. Мен не ме пуснаха. Остави жената сама, а той се качи при шофьора, не отиде при детето да му даде помощ. Виновен е, той изобщо не обърна внимание, а трябваше да направи нещо, докато детето беше живо“, каза пред бТВ дядото на момичето Красимир Георгиев.

Лекарят тепърва ще обяснява действията си, но ако се окаже, че детето е оставено само, това ще е прецедент – твърдят от ръководството на Спешния център. Според семейството бездействието на спешния екип се оказало фатално. Не е ясно и къде е била медицинската сестра, която е част от реанимационния екип.

Друг е въпроса какво изобщо, освен да превози детето, би могъл да направи спешния екип при тежка черепно-мозъчна травма, от каквато е починало детето.

На 15 август 7-годишно момиченце беше изнасилено и пребито до смърт по особено жесток начин в сливенското село Сотиря. Детето е намерено в края на селото в изключително тежко състояние. Откарано е в болница, където е починало – ЗАРАТА следи случая подробно за читателите си.

В събота прокуратурата повдигна три обвинения на 21-годишния мъж – за убийство по особено жесток начин на непълнолетно лице, за изнасилване и за блудство.

„Лицето е направило пълни самопризнания в разпита му като обвиняемо лице. Това самопризнание е различно от това, което би могъл един подсъдим да направи пред съда, когато бъде внесен обвинителен акт”, обясни говорителят на главния прокурор Румяна Арнаудова.


image0 (9K)