Проверяват „Арсенал“ – дали откритите в Казанлъшко боеприпаси са произведени там

„Проверява се къде е произведено незаконното оръжие, което беше открито при акция в Казанлъшко през седмицата. При друга операция беше иззето и голямо количество оръжия и в столицата.“ Това коментира вътрешният министър Младен Маринов след участието си в парламентарния контрол.

Маринов потвърди още, че се прави проверка от прокуратурата на завод „Арсенал“ за изнесеното незаконно оръжие. Проверява се дали оръжията и частите от тях са произведени там и са изнесени оттам, на какъв етап от производствения процес е станало това, защото оръжието не е с маркировките на завода-производител.

Министърът подчерта, че двете операции за нелегални оръжия – в София и в Казанлък, са отделни реализации по една и съща тема – държане, съхранение и търговия с незаконно огнестрелно оръжие.

„Вече има издадено постановление за проверка в „Арсенал“ Казанлък, която да установи дали изнесените оръжия са произведени там“, обясни вътрешният министър.

„Експертиза трябва да даде отговор дали оръжията и частите за тях са изнесени от завода, дали са произведени там и на какъв етап от технологичния процес са изнесени“, посочи Младен Маринов. Това, по думите му, е сложна експертиза.


image0 (9K)