Принцесата избяга от емира и сега се съдят

Принцеса Хая, която е съпруга на емира на Дубай шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, но го напусна преди месеци и избяга в Лондон, се яви в съд в британската столица.

Принцесата е полусестра на краля на Йордания Абдула II. Тя и емирът водят тежка съдебна битка. Те си оспорват попечителството върху двете им деца, предаде „Ройтерс“.

На предварително изслушване през юли принцеса Хая поиска от съда да защити едно от децата й от принудителен брак, както и защита срещу тормоз и заплахи. Емирът настоява децата да бъдат върнати в Дубай.

Двете страни тогава обявиха, че правният им спор е за съдбата на децата им, а не за развод или за пари. Пълното изслушване по делото между шейха и принцесата е насрочено за 11 ноември.

Шейхът не се е явил на предварителното изслушване. Той е бил представляван от Дейвид Паник, един от водещите британски адвокати.

Шейх Мохамед бин Рашид Ал Мактум, който е на 70 години, се жени за принцеса Хая през 2004 година. Тя е 25 години по-млада от него. Смята се, че това е шестият му брак. Той има повече от 20 деца от различни съпруги.


image0 (9K)