Приз „Най-красива усмивка“ грабна старозагорка на Международно туристическо изложение

Община Стара Загора взе участие в 37-ото Международно туристическо изложение „Ваканция и СПА експо“ в София. Гостите на щанда бяха посрещани с традиционния старозагорски ароматен липов чай.

Пред посетителите на форума представиха богатото културно-историческо наследство на общината под мотото „Стара Загора – град на 8000 години“.

Възхита предизвикаха реплики на експонати от фонда на Регионален исторически музей, както и атрактивни фотоси, мултимедийни презентации, рекламно-информационни материали.

Засилен интерес беше проявен към легловата база, която се предлага в курортното селище Старозагорски бани, както и към предстоящите фестивали и празници от Културния календар и спортните мероприятия.

Ресорният зам.-кмет Милена Желева взе участие в кръгла маса и дискусия на тема „Винено-кулинарен туризъм: Състояние и перспективи за развитие”.

В последния ден на изложението младши експерт от отдел „Туризъм и младежки дейности“ на старозагорската община Танита Писарева спечели специален приз „Най-красива усмивка в туризма“.

Тридневното изложение е едно от най-мащабните туристически събития на Балканите и поставя във фокуса на вниманието важното стратегическо направление в развитието на страната ни като дестинация – балнеологията и медицинския туризъм. Участието на туристически компании и дестинации от 25 държави предоставя уникална възможност общините и мениджърите на туристически обекти да съпоставят своите предложения и да почерпят идеи, които да интерпретират в бъдеще. В тазгодишното издание участие взеха над 320 изложители от Европа, Азия, Африка. Посетителите на изложението бяха над 20 000 души.


image0 (9K)