Призивът на Сидеров да се признае Сталин като държавник е анти-човешки, анти-български и анти-исторически

 

Протестирам най-остро срещу изказването на лидера на една от управляващите парти – Атака, направено по повод 77-мата годишнина от хитлеристкото нападение срещу Съветския съюз, че било „време да се признае ролята на Сталин като държавник и главнокомандващ. Според Волен Сидеров „когато говорим за тази дата, трябва да кажем задължително, че през цялото време тази военна агресия на Хитлер беше подготвена, финансирана и насочвана от Запада.”

[ad id=“225664″]

То е анти-човешко, защото Йосиф Сталин е един от най-безжалостните убийци, които човечеството помни. Не само, че по негова заповед са екзекутирани стотици хиляди реални или мними опоненти, но и милиони невинни хора загиват в безбройните съветски лагери. Милиони загиват от ужасния Гладомор, предизвикан от насилствената колективизация. По заповед на Сталин цели народи са изселвани на хиляди километри от земите, на които предците им са живеели от векове. Изказването на Сидеров е анти-българско, защото, докато България е съюзник на Германия в Тристранния пакт, Съветският съюз поддържа легация в София. Но Сталин вероломно обявява война на България, когато на власт идва правителство, съставено от смели демократи, които са се обявявали против всяко сътрудничество с Хитлер, още когато Съветският съюз снабдява нацисткия диктатор с горива и ценни суровини! Армиите на Трети украински фронт навлизат в България като окупатори, когато нашата армия вече се сражава с Вермахта! И накрая, изявлението на Сидеров е анти-историческо. Между двете световни войни обучението на германските военновъздушни сили се извършва тайно на съветските полигони! Съветският съюз няма граница с Германия и нито една от държавите разположени между тях не би допуснала Вермахта на своя територия. Единствено желанието на Сталин да съучастници в разграбването на Източна Европа позволява на Хитлер да завладее западната част на континента. Завладените от Съветския съюз територии не допринасят с нищо за неговата сигурност. Сталин струпва в тях значими армии, които са унищожени с лекота в първите дни след 22 юни 1941 г. Над 3000 бойни самолета, стационарни съвсем близо до границата са унищожени от Луфтвафе без да успеят да излетят.

[ad id=“263680″]

Това политика на велик държавник ли е?

Единствено климатичните особености, огромната помощ оказана от Великобритания и САЩ, които предупреждават Сталин за надвисналата опасност, убийствената същност на нацистката идеология, която настройва много от добронамерените към германците поданици в завладените земи срещу нашествениците, неутралитетът запазен от Япония и не на последно място тактическите и стратегически грешки на Вермахта, продиктувани от намесата на Хитлер, въпреки съвета на генералите му, спасяват Русия и останалите съветски народи от пълно унищожение. Сталин е морален изверг, враг на България и бездарен ръководител, който оцелява единствено благодарение на чужда помощ и на щастливо за него развитие на обстоятелствата. За БЗНС изказванията на лидер на политическа партия, която е част от управлението са провокация към демокрацията, към нашите съюзници и към националната сигурност на България!
Когато се опитваш да се договаряш с диктатори – ще ти се случи 22 юни!
Когато се опитваш да умилостивяваш диктатори – ще ти се случи 9-ти септември!

*Коментарът е публикуван на фейсбук страницата на лидера на БЗНС – Николай Ненчев


image0 (9K)